keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Hakkaa se paperilla!

Aik'auhee, kun on niin hirveesti kaikkee kerenny tapahtumaan, että mittään ei ehdi edes blögiin kirjottamaan. Mutta mutta sehän on selvä, että taide on pitkä ja blogi toissijainen. Tässä vihreetä teetä yritän juoda kaatamatta sitä näppäimille.
Sitä tänne tulin huutelemaan, että nyt jos koskaan on aivan mahtava juhlakausi menossa. Saanko esitellä: Pikkumaisen ihmisen hakkaaminen. Nyt pystyt langettamaan kirouksen sinulle huonoa onnea tuottaneille ihmisille tai muuten vaan turhille runkkareille, joita vihaat. Kirouksen langettaminen tuo samalla langettajalle hyvää onnea. Win - win!
Tarvitsee vain kirjoittaa runkkarin nimi paperille, facebookista ladattu valokuva toimii kuulemma vielä paremmin. Sen jälkeen kipsutetaan lähimmän sillan alla majailevan noidan luo. Minun lähisiltani alla on aina useampia vanhoja naisia muovituoleilla suitsukkeen savun keskellä. Annetaan noidalle viisi euroa ja sytytetään suitsuke uhrilahjaksi jumalille. Sen jälkeen nainen hakkaa vanhalla kengällä runkkaria symboloivan paperisen hahmon tolloksi. Paparitolloa painetaan useamman kerran sianihraan. Tämän jälkeen rasvainen paperipallura asetetaan söpön keltaisesta paperista taitellun tiikeriorigamin alle. Runkkari siis symbolisesti tukehdutetaan sianrasvaan ja tiikerin voima nujertaa hänet. Ja mikäli oikein ymmärsin runkkarin nimi/valokuva poltetaan, että jumalat ymmärtävät kenestä on kyse.
Että sellanen traditio.
Paras aika tämän tekemiselle on Jingzhe kauden (驚蟄) eli hyönteisten heräämiskauden alussa, mutta periaatteessa tämän voi tehdä koska vaan ja ilmeisesti myös itse. Siltojen alla majailevilla vanhoilla naisilla on tietenkin enemmän kokemusta näiden asioiden kanssa eli suosittelen tämän asian ulkoistamista heille. Lähisiltani alla on jo pari päivää ollut pitkät jonot ja poliisit ohjaamassa jonottajia, että kaikki menisi taiteensääntöjen mukaan.

Vieressä seitsemän kerroksen korkuinen Mahtava Oz -mainos ja sillan alla kaikuva kenkien taonnan kumu ja poliisit ja jonoissa ihmiset silkkipaperille kirjoitettuine nimiliuskoineen ja kaikkialle leviävä suitsukkeen katku.
Tässä ollaan jo absurdiuden tuolla puolen.

Jingzhe kausi on noin 5 - 20 maaliskuuta. Tämä on myös se aika jolloin ilma lämpenee ja kevät saa.

Nyt kun vielä keksisin kenet käyn hakkauttamassa. Jotenkin ahdistavalta tuntuu noin avoimen vihan osoittaminen, mutta maassa maan tavalla. Toisaalta, osataanhan sitä Suomessakin. Jos käyn hakemassa vihaan nostetta vaikka Hommafoorumista. Siellähän osataan avoimesti vihata.

PS. Minulla on huomenna kantonin koe, joudun kertomaan ääneen itsestäni vähintään sadalla sanalla. En muistanutkaan, että kieltä oppii näin nopeasti. Mutta hirvittävä homma tuo sanojen tankkaaminen.

Tao tao,
Antti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti