lauantai 16. helmikuuta 2013

Uusivuosi on koristautumista

Huh, hirveeeee juhliminen tässä uudessa vuodessa.
Ja juhlat vain jatkuvat. 15 päivää uudestavuodesta eli ensimmäisen lunaarisen kuukauden puoleen väliin saakka ainakin ja sitten on kuulemma taas isommat hipat.

Kaupungille ilmestyi erilaisia koristeita ja uuden vuoden toivotuksia jo ennen juhla-aikaa. Ei tietenkään mitään ankeaa pistetään joulumainokset jo lokakuussa -meininkiä, mutta kuitenkin.  Kiinalaisessa koristelukulttuurissa niin kuin kuvataiteessa tekstuaalisuudella on suuri osa.







Meidän lähipuisto Viktoria park räjähti melkoiseksi juhlakrääsätoriksi juuri uuden vuoden alla.
Löydätkö kuvasta suomalaisen? 

Pehmolelusöpösööööö

 Ja kuka ei tarvitsisi venyvää hymiötyynyä?

 Ostakkee ostakkee!

A thing of beauty is a joy forever.
-John Keats

Tässä tehdään kauniita paperiasioita, joita voi laittaa roikkumaan.



Mutta parasta antia markkinoilla oli kukkaosio. Ja tämä on vakavaa. Jumaleisson, jos sinulla ei ole portinpielessä kaksimetristä kukkivaa koristekirsikkapuuta ja tuuheaa mandariinipensasta, et ole kukaan.


 Teinit ihastuttavat aina innostuneella asenteellaan.




 Kirsikanoksaa!


  Minulle ei oikein koskaan selvinnyt, että mitä ihmeellisiä oksiin sidottuja koristekurpitsa asioita nuo taustalla roikkuvat ovat.






Näitä mandariinipensaita minun tulee ikävä.


Lisää erilaisia koristeita ilmestyi puistoihin ja ihmisten pihoille:



 Yrittänyttä ei laiteta.





Kauppakeskukset ovat lähteneet mukaan kilpavarustesteluun keksien erilaisia teemoja. Tämä alla oleva keksi rummut. Hirveä pauke, kun ihmiset hakkasivat kauppakeskuksen eteen asetettuja rumpuja. Kyllä siinä pelästyi muutama paholainen jos hiljaisuuteen tottunut suomalainenkin.




Deluxe-liikkeet ja heidän kauppakeskuksensa lähtivät mukaan hieman hillitymmin.





Yliopistolla on ollut viikon uudenvuodenloma, mutta huomenna alkaa taas opinnot. Loman vietin pääsääntöisesti rantoja ja saaria kierrellen. Minulla on rusketus! Rantakuvia lataan seuraavaan bäivitykseen.

Pus tui moi
tao tao,

PS. Ja kiinalaisen lääketieteen kauppa koristeli ikkunansa täytetyillä bambeilla. Kuvaan piilottunut myös kaksi suomalaista.

Sama


PPS. AI NIIiin, käytiin katsomassa ilotulituksia. Ne olivat ihan mielettömät. Isoimmat ja hienoimmat ilotulitukset, mitä olen koskaan nähnyt. 
Tässä video:

Sama

1 kommentti: