sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Asunto!




Asunnon hommaaminen oli melkoinen odysseija. Se alkoi reipas kuukausi sitten ja päättyi tänään äkkipäätökseen.

Suomessa surffailin GoExpat-sivuilla vapaita huoneita ja asuntoja ja olin jo melkein sopinut asunnon vuokraamisesta, minkä lienee Fazenin kanssa, mutta hän osoittautuikin huijariksi. Fazen vaati, että olisin maksanut vuokratakuun ennen kuin hän olisi "lentänyt USA:sta" näyttämään minulle asuntoa. GoExpatin varoituksissa nimenomaan kiellettiin lähettämästä rahaa ennen kuin asunto on nähty ja pyydettiin raportoimaan mahdollisista huijareista. Kun forwardoin Fazenille GoExpatin varoitukset ja kerroin, että aion raportoida hänestä, hän hävisi. Myöhemmin törmäsin häneen Biancana ja parina muunakin aliaksena. 
Hänen ilmoituksiensa kieli oli tietynlaista ja hahmojen elämäntilanne liian samanlainen. Melkein harmitti, kun hän oli niin kökkö valehtelija ja huono tarinankertoja. Hetken jopa mietin, että olisin lähettänyt hänelle - kuka hän sitten ikinä onkaan - pari korjausehdotusta, miten hahmoista saisi uskottavampia.

Kun tulin Honkkareihin, kiersin katsomassa kymmenkunta pääsääntöisesti aivan hirveää ikkunatonta läävää. Lopulta löysin pari ok:ta. Yhden ehtona oli, että olisin itse joutunut hommaamaan seuraavan vuokralaisen, ennen kuin olisin saanut 1400 euron takuuvuokrat takaisin. Se kuulosti aivan liian stressaavalta, mutta asunto oli kyllä ihana. Yksi, johon ehdin jo lauantaina ihastua, sijaitsi kauempana keskustasta. Sovimme, että olisin muuttanut asuntoon tänään. Tänään vuokranantaja, joka itsekin oli alivuokralainen, ilmoitti, että kävisikö vasta keskiviikkona. Hermostuin ja sanoin ei. Halusin oman kämpän tänään.

Onneksi olin käynyt perjantaina katsomassa kahta ihan ok kimppakämppää aivan ydinkeskustassa. Soitin välittäjälle ja toinen huoneista oli vielä vapaa. Otin sen heti. Vuokratakuuta maksaessa olikin iloinen yllätys, että huone oli vain 5000 HK$ (550€) kuussa. Tämä onkin siis sata euroa halvempi kuin alunperin luulin.

Thii! Asunto! 
Alakerra on mieletön kiinalainen tori elävine kaloineen ja valtavine vihannespöytineen. 
Käyn ensin ulkona syömässä ja sitten ostan kaapit täyteen ruokaa.



Näkymä huoneeni ikkunasta


Alas on pudotusta.



 Minun ovi


 Minun kerros


Minun katu

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tää ei oo se kämppä missä suihku on vessanpöntön kanssa samassa kopissa. Että ei pysty kuvaileen.

      Poista