keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Love to love


Täällä rakastetaan rakastaa asioita. Sydämiä ja kaikkea söpösööötä käytetään mainonnassa ja jopa tiedottamisessa ihan tosissaan. Siis EI ironisesti. Freesiä (siiiis ei ironisesti).







ETELÄ-KIINANMERI, MERI ETELÄ-KIINAN

Kävin saaren toisella puolella katsomassa rantoja. Ei ole mitään niin sydäntä riipaisevaa kuin talveksi tyhjennyt julkinen uimaranta. Siellä iskee heti sellainen Sartren Inhon tunnelma. Vallitsi vielä melko sankka sumu, mikä lisäsi eksistentiaalista eristyneisyyttä. Mutta oli mahtava haistaa meri. Täällä keskustassa haisee niin moni muu.



 Talveksi hylätyt rantavahdinkopit.


 Vanhus ja meri




Ja kävin myös satamassa:








Helppohan niiden köyhien on, kun ei tarvitse kuin veneessä asua. Niin on kiva siinä sitten laineilla liplatella. Mutta yllättävän paljon oli näitä venehökkeliasumuksia. Tuli sellainen waterworld-olo. Siinä pelossa että saattaisin vahingossa törmätä Costneriin, päätin lähteä kiertämään gallerioita.




THAIDETTA


Helsingissä kaikki valittaa sitä, että kaikki galleriat näyttävät aina samaa. Siis että on aina jokin tyylillinen homogenia. En ole koskaan tarkemmin pureutunut tähän horinaan, mutta täällä gallerioita kiertäessäni tajusin, että se on kansainvälinen ongelma. Hongkongia pidetään tämän maailmanosan taidekaupan tärkeimpänä keskuksena ja äkkisilmäyksellä nyt esitellään uutta poptaidetta ja käsitteellistä minimalismia. Poptaiteen keinoin työstetään omaa taustaa ja tämän maailmanosan historiaa: Maotyttö amerikkalainen rynkky kädessä Vietnamin sodassa.

Käsitteellisemmän ja minimalistisemman puolella oli sellaista, kun se nyt on. Raudasta taivutettu ympyrä, jonka keskellä taiteilija seisoo puistossa, siitä otettu valokuva ja itse rautaympyrä siinä seinällä valokuvan vieressä jne. Sitä sellasta.


Eniten tykkäsin Lui Long-Tingin mittakaavaltaan ihanan pienistä teoksista:

Kalanruodoista puupalalle liimailtu teos nimeltä Turha toivo.

Simpukkasotilaat on pieniä sotilasukkoja, joille on liimattu siivet/panssari selkään simpukankuorista.


Galleriat sijaitsevat tietenkin suhteellisen pienellä alueessa Sohossa:



Ja alla kuvalista kiertämistäni gallerioista:









Ja samalla alueella on paljon antiikkikauppoja. Tässä yhden ikkuna, jossa 2000-vuotta vanhaa kamaa myynnissä:

 Vuh! Iha-haa!


 Rock on!



Tao tao,
Antti

1 kommentti: